Pieczeń drobiowo - wieprzowa do chleba

3 (1 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Nie ma to jak smak domowej pieczeni - polecam

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1/2 kg piersi z kurczaka - zmieliłam, 1/2 kg łopatki wieprzowej - zmieliłam, jajko, garść suszonych płatków cebuli, 2 garście suszonych pomidorów w płatkach, czosnek granulowany łyżeczka, czosnek niedźwiedzi łyżka, sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo

Pieczeń drobiowo - wieprzowa do chleba - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do zmielonych mięs dodałam jajko, cebulę, pomidory i przyprawy. Wyrabiałam ok 10 minut. Kleistą masę mięsną przełożyłam do wysmarowanych olejem dwóch foremek 8 x 21 cm. Piekłam godzinę w piekarniku nagrzanym do 180 st z grzałką góra - dół
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować