Pieczeń drobiowa

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Doskonała nie tylko na przyjęcia. Smakuje nawet mojej 6-letniej córce Patrycji.

Składniki:

  • ● 2 powójne filety z kurczaka
    ● 2 jajka
    ● duża cebula
    ● 1-2 ząbki czosnku
    ● 20 dag pieczarek
    ● 3 średnie marchewki
    ● pęczek szczypiorku
    ● 4 łyżki mąki
    ● 5 łyżek bułki tartej
    ● majeranek
    ● olej do smażenia
    ● sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pieczeń drobiowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki myjemy, obieramy
    i gotujemy. Mięso myjemy,
    kroimy w mniejsze kawałki.Cebulę i czosnek obieramy
    i siekamy. Pieczarki oczyszczamy
    i drobno kroimy. Podsmażamy
    z cebulą na rozgrzanym
    oleju. Szczypiorek myjemy,
    osuszamy i siekamy.
  • 2. Mięso i marchewkę mielimy.
    Dodajemy jajka, szczypiorek,
    czosnek, pieczarki z cebulą,
    mąkę oraz ok. 3 łyżek
    bułki tartej. Mieszamy. Doprawiamy
    solą, pieprzem i majerankiem.
    Jeśli masa będzie
    zbyt rzadka, dosypujemy jeszcze
    odrobinę bułki tartej.
  • Pieczeń drobiowa 3. Masę wkładamy do natłuszczonej
    i posypanej bułką tartą
    keksówki. Pieczemy ok. godziny
    w 200 °C.

Porady

● Aby zagęścić mięsną masę możemy dodać 2-3 łyżki mąki ziemniaczanej. ● Smak pieczeni wzbogacimy, dodając do mięsa ok. 25 dag bardzo drobno posiekanej wątróbki drobiowej.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_02-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować