Pieczeń do chleba

  • wyświetlono: 582 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

pieczeń

PolskaGotuje
  • 1 porcje
  • Łatwy

Składniki

- Mięso wieprzowe: 600 gramów
- cebula: 2 sztuki
- czosnek ( ząbek): 2 sztuki
- jajka duże: 2 sztuki
- bułka tarta: 5 łyżek
- boczek wędzony: 100 gramów
- woda: 0.25 szklanki
- sól, pieprz,: 1 łyżeczka

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Pieczeń do chleba

  • pieczeń do chleba1. Mięso zmielić z cebulą i czosnkiem. Wrzucić mięso do miski, dodać jajka, bułkę tartą, wodę. Wszystko wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Boczek pokroić w paski.Foremkę keksową wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć do niej 3/4 mięsa. Wzdłuż zrobić rowek i ułożyć w nim boczek. Przykryć pozostałym mięsem i wyrównać. Piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni z termoobiegiem przez 50 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

mięso wieprzoweśniadanie
 

Komentarze

Podobne przepisy

Karczek peklowany do chleba

Dodane przez: Gosia123

Karczek peklowany do chleba

Lubię takie domowe wędlinki, mało...

Szynka gotowana do chleba

Dodane przez: Wioleczka1

Szynka gotowana do chleba

Polecam smaczną soczystą szynkę...

Chleb pieczony w garnku

Dodane przez: Skotka

Chleb pieczony w garnku

W końcu odważyłam się, upiec chleb...

smarowidlo

Dodane przez: PiernikowaChata

Smarowidło do chleba

To stary, wiejski przepis, przekazywany...

image-1c1f25a

Dodane przez: Gosia Skrzypczak

Schab parzony do chleba

Mięso tak przygotowane jest delikatne...

Pieczeń w chlebie schowana

Dodane przez: rzelkazag

Pieczeń schowana w chlebie

Nie lubię marnować jedzenia. Nawet...