Pieczeń cielęca w sosie kminkowym.

0 (0 ocen)

Wymyślam potrawy na bazie starych,sprawdzonych przepisów.

Składniki:

  • 60 dag cielęciny bez kości
    2 ząbki czosnku
    tłuszcz do smażenia
    sól,pieprz
    kminek

Pieczeń cielęca w sosie kminkowym. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso opłukać , osuszyć , posolić i zrumienić na mocno rozgrzanym tłuszczu
    z każdej strony.
    Natrzeć roztartymi ząbkami czosnku i przełożyć do naczynia żaroodpornego, przyprawić do smaku solą pieprzem i obsypać kminkiem.
  • 2. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w 180 stopniach przez ok.godzinę.
    Wyparowany sos uzupełnić wodą.
    Mięso podawać pokrojone w plastry.

Porady

Podawać z ziemniakami pokrojonymi w kostkę. Można posypać natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy