Pieczarkowy sos z tagliatelle.

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszny, szybki i niedrogi pomysł na obiad.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - pieczarki małej wielkości: 500 gramów
    - śmietanka kremówka 36%: 200 gramów
    - czosnek w ząbkach: 2 ząbki
    - masło: 1 łyżka
    - sól, biały pieprz: 3 szczypty
    - makaron pełnoziarnisty tagliatelle: 0.5 opakowania

Pieczarkowy sos z tagliatelle. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron przygotować według instrukcji na opakowaniu.
    Pieczarki dokładnie umyć i pokroić na połówki lub ćwiartki, jeśli są sporych rozmiarów pokroić w plasterki. Wrzucić je na rozgrzaną patelnię, dodać łyżkę masła i podsmażyć je z 5-7 minut, aż zmiękną, ale nie będą przypieczone. Dodać starty czosnek oraz śmietankę. Przyprawić solą i pieprzem, zagotować i odstawić.
    Można podawać jak ja na makaronie lub makaron wrzucić bezpośrednio do sosu i podawać posypane tymiankiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy