Pieczarkowy przysmak

  • wyświetlono: 142 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Efektowny dodatek do mięs i wędlin

Henryka
  • 5 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

0,5 kg małych pieczarek
1 średni ogórek
2 cebule
1 średnia marchewka
Zalewa:
2 szkl wody
6 dużych łyżek cukru
3 łyżki cukru
3 łyżki pikantnego keczupu
1 duża łyżka koncentratu pomidorowego
3 łyżeczki soli
ostra papryka lub chili
ziele angielskie, pieprz ziarnisty, listek laurowy
dodatkowo:
bułka tarta
jajko
olej
1 ząbek czosnku

Sposób przygotowania przepisu:

Pieczarkowy przysmak

  • przysmak z pieczarkami1. Pieczarki obieram,odcinam trzonki. Panieruję w jajku i bułce tartej. Smażę na oleju.
    Z podanych składników gotuję zalewę. Ogórka pokroiłam w plasterki, cebulę w piórka. Marchewkę kroję w talarki i obgotowuję.
    W słoiku układam warstwami:cebulę, ogórka, pieczarki, marchewkę. Pierwszą i ostatnią warstwą powinna być cebula. Zalewam gorącą zalewą, odstawiam do wystygnięcia. Po 4-5 dniach są gotowe do jedzenia. W lodówce mogą stać nawet 2 tygodnie.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

przystawkaświętawędlinyurozystości

Komentarze

Podobne przepisy

image-0plwlix

Dodane przez: madzia1423

Grillowy przysmak

Nie ma osoby, której by nie zachwyciło...

Przysmak z łososia solonego

Dodane przez: teresa-kr

Przysmak z łososia solonego

Uwielbiamy z mężem łososia , dlatego...

Przysmak z boczku

Dodane przez: PolskaGotuje

Przysmak z boczku

To danie nauczyła mnie robić mama....

Przysmak serowy

Dodane przez: RedakcjaPP

Przysmak serowy

Gotuję od dawna, a rolada serowa...

Przysmak Romea

Dodane przez: PolskaGotuje

Przysmak Romea

Superszybka, a bardzo efektowna...

Kalafiorowy przysmak

Dodane przez: PolskaGotuje

Kalafiorowy przysmak

Przepis przesłała Magdalena Gołębiewska,...