Pieczarkowy bigos

0 (0 ocen)

  • 40 min

Potrawa dla osób lubiących szybkie, smaczne warzywno-mięsne dania

  • 40 min

Składniki:

  • 1kg pieczarek
    1 kg kiełbasy np. podwawelskiej
    1-2 cebule
    łyżka mąki
    4 łyżki ketchupu lub koncentratu pomidorowego
    sól, pieprz
    przyprawy do smaku

Pieczarkowy bigos - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki pokroić w plasterki, wrzucić do garnka, podgrzać aż puszczą sok i odcedzić. Kiełbasę i cebulę pokrojone w kostkę podsmażyć i dodać do oczyszczonych pieczarek. Dodać ok. 1,5 wody, dusić na małym ogniu aż pieczarki zmiękną. Mąkę wymieszać z ketchupem lub koncentratem, dodać sól, pieprz, przyprawy do smaku. Doprowadzić do wrzenia. Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy