pieczarkowo-warzywna zupa na maśle z serkiem topionym

0 (0 ocen)

zupa jest lekka, aromatyczna i smakuje na ciepło i na letnio...........SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • woda 3 litry, fasolka szparagowa 1/2 kg, ziemniaki 6 sztuk, kostka rosołowa 2 sztuki, masło 1/4 kostki, cebula 1 sztuka, pieczarki 1/2 kg, papryka czerwona 2 sztuki, cukinia 1 większa, serek topiony 200 gram, kucharek 1 łyżka, pieprz czarny mielony - do smaku, natka pietruszki 1 pęczek

Pieczarkowo-warzywna zupa na maśle z serkiem topionym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. w garnku gotować fasolkę szparagową żółtą i zieloną z ziemniakami z 15 minut
  • etap 2. w tym czasie na maśle podsmażyć pokrojone: cebule, pieczarki, papryki, cukinię i dodać wszystko do zupy,
  • etap 3. włożyć kostkę serka topionego, do smaku doprawić kucharkiem , pieprzem mielonym, gotować z 10 minut na średnim ogniu, co jakiś czas mieszając..............

    wsypać posiekaną natkę pietruszki, wymieszać, podawać ze śmietaną lub jogurtem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy