Pieczarki w serowym sosie z serków topionych z makaronem

5 (166 ocen)

  • 35 min

Szybkie , smaczne i aromatyczne danie z serków topionych z makaronem. Sos serowy z pieczarkami jest kremowo delikatny w smaku , po prostu pyyszny!! Polecam:)

  • 35 min

Składniki:

  • 1/2kg pieczarek
    1 cebula
    szczypta natki pietruszki
    3 krople sosu sojowo-grzybowego
    sól, pieprz
    250g serka topionego śmietankowego
    100ml śmietany
    1 łyżka mąki
    szczypta kwasku cytrynowego
    oraz
    makaron typu swiderki.
Wystaw ocenę:

5 (166 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczarki w serowym sosie z serków topionych z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Makaron gotujemy wg. instrukcji.

    2. Pieczarki myjemy, kroimy, podsmażamy na maśle Dodajemy szczyptę kwasku cytrynowego, by pieczarki nie ciemniały. Cebulę równiez podsmażamy i dodajemy do pieczarek. pieczarki zmiękną, dodajemy sos sojowo-grzybowy, sól i pieprz do smaku, posiekaną natkę.
    Całość podlewamy połową szklanki wody.

    3. W osobnym naczyniu mieszamy śmietankę, serki topione oraz mąkę. Wlewamy do pieczarek i mieszamy do momentu całkowitego roztopienia serków.
    Podajemy z makaronem :) polecam swiderki:) Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Notka redakcyjna

Zobacz też inne pomysły na pieczarki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować