Pieczarkowo-marchewkowa na jogurcie naturalnym

4 (2 ocen)

Taka zupka to strzał w dziesiątkę na ciepłe ,letnie dni gdy mamy ochotę na lżejsze jedzenie , a do tego mnóstwo witaminy A którą zawiera marchewka ;)

Składniki:

  • 2, 5 l. wody
    1 kg pieczarek
    7dużych młodych marchewek
    10 młodych ziemniaków
    400 ml jogurtu naturalnego
    parę gałązek natki pietruszki
    sól , pieprz
Wystaw ocenę:

4 (2 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Pieczarkowo-marchewkowa na jogurcie naturalnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pieczarki z marchewką 1. Ziemniaki obieramy , kroimy w małą kostkę , gotujemy w przygotowanej wodzie. Gdy będą pół miękkie dodajemy pokrojone w pół plasterki pieczarki , oraz startą na tartce o dużych oczkach marchew.Gotujemy do miękkości wszystkich warzyw. Chwilkę przed końcem gotowania odlewamy szklankę zupy , łączymy z jogurtem ,solą i pieprze oraz posiekaną natką pietruszki-przelewamy do garnka , mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Pieczarki Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować