PIECZARKOWO-DROBIOWE BABECZKI Z OCZKIEM

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

Duża zaletą tak przygotowanego mięsa jest fakt, iż przygotowanie nie jest zbyt pracochłonne i co najważniejsze bardzo proste, więc osoby zaczynające swoją przygodę z gotowaniem z pewnością poradzą sobie z przyrzadzeniem rodzince takiego apetycznego dania.5 babeczek,po około 100 kcal jedna sztuka

Składniki:

  • 320 g piersi z kurczaka
    125 g pieczarek
    5 g mąki pszennej
    15 g dyni łuskanej
    1 łyżka sosu sojowego
    75 g cukinii
    50 g marchewki
    ½ łyżeczki suszonego cząbru
    ¼ łyżeczki kurkumy
    ½ łyżeczki papryki słodkiej mielonej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Babeczki Babeczki Dania główne

Pieczarkowo-drobiowe babeczki z oczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-056vgjy 1. Marchewkę ugotować do miękkości ( można użyć z rosołu).Mięso umyć, osuszyć i pozbawić błon. Zmielić w maszynce do mięsa.
    Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać do mięsa. Dodać pestki dyni.
  • image-04en1qa 2. Doprawić do smaku. Całą masę mięsna dobrze wyrobić.
  • image-08siaj9 3. Cukinię pokroić na 1-cm plastry. Wykroić nasiona, ale nie naruszyć „obręczy” cukinowej. Do wyciętego otworu włożyć marchewkę ugotowaną i przyjąć tak, aby pasowała do cukinii.
  • image-06rn7ua 4. Na dno silikonowych foremek do muffinek nałożyć po łyżce masy mięsnej. Na mięso ułożyć cukiniowo-marchewkowe oczko i nałożyć po około 1,5 łyżki mięsa. Lekko stuknąć foremką o blat i wyrównać. Piec w 200 st około 30-35 minut. Przed podaniem wyjąć z foremek. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Marchewka Mięso Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować