pieczarkowe racuszki

0 (0 ocen)

  • 30 min

ciekawe danie

  • 30 min

Składniki:

  • 1 szklanka mąki
    250 ml jogurtu naturalnego
    2 jajka
    5-7 pieczarek
    czubrica czerwona duża szczypta
    sól, pieprz
    olej do smażenia

Pieczarkowe racuszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki opłukać , osuszyć i zetrzeć na grubej tarce. Do miseczki wlewamy jogurt lub śmietanę, dodajemy mąkę jajka. Mieszamy ,dodajemy starte pieczarki.

    Doprawiamy solą pieprzem i czubricą czerwoną. Na patelni rozgrzewamy olej. Smażymy placuszki z dwóch stron na złoty kolor.

    Podajemy z sosem lub surówką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy