Pieczarkowe paszteciki

0 (0 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Super przystawka zarówno do przyjęcia, imprezy domowej jak i niezastąpiony dodatek do barszczyku wigilijnego

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - gotowe ciasto francuskie: 1 sztuka
    - pieczarki: 1 kilogram
    - sól: 2 szczypty
    - pieprz ziołowy: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pieczarkowe paszteciki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki kroimy w drobną kosteczkę. Następnie prażymy na patelni taką ilość, aby jedynie przykrywała spód patelni. Tak postępujemy ze wszystkimi pieczarkami.
  • 2. Uprażone pieczarki przyprawiamy solą i pieprzem i zawijamy w ciasto francuskie. Pieczemy ok 10 minut w temp. 180°C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować