Pieczarkowe mielone z niespodzianką

0 (0 ocen)

  • 40 min

Mielone z ryżem , pieczarkami i niespodzianką. Polecam dla dzieci i nie tylko.Do tego surówka z kapusty kiszonej i obiad gotowy. Bardzo lubię mielone i staram się zawsze je urozmaicać.

  • 40 min

Składniki:


  • 50 dkg mięsa mielonego od szynki
    20 dkg pieczarek
    2 cebule
    1 jajko
    2 ząbki czosnku
    1 łyżeczka majeranku
    sól, pieprz
    1 szklanka ryżu ugotowanego
    6 parówek cielęcych
    1 bułka
    1/2 szklanki mleka
    panierka:
    1/2 szklanki tartej bułki
    1 jajko
    olej


Pieczarkowe mielone z niespodzianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pieczarki podsmażone 1. Mięso przekładam do miski, dodaję ugotowany i przestudzony ryż. Pieczarki myję , kroję drobno i przesmażam na oleju. Cebulkę także drobno kroję i przesmażam.
  • ryż, mięso, pieczarki, jajko, bułka 2. Wystudzone dodaję do mięsa. Bułkę mocze w mleku i dodaję odciśniętą. Doprawiam, solą, pieprzem, sprasowanym czosnkiem, majerankiem. Dodaję jajko, całość wyrabiam dokładnie.
  • parówka ułożona na mielonym 3. Na porcji mięsa układam parówkę całą albo kroję na długość 3/4 i oklejam dokładnie mięsem. Następnie obtaczam w rozbełtanym jajku i bułce tartej. Smażą na oleju, na wolnym ogniu ze wszystkich stron.

Komentarze

Podobne przepisy