Pieczarkowe kotleciki

  • wyświetlono: 688 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Panierowane i smaczne pieczarki jako kotleciki .

  • 30min

Składniki

pieczarki (duże) 8 sztuk
jajka 2 sztuki
bułka tarta do panierowania
przyprawa kuchenna
sól
pieprz
olej

Sposób przygotowania przepisu:

Pieczarkowe kotleciki

  • 1. Pieczarki obrać, umyć i wrzucić na gotującą się osoloną wodę na ok5 minut. Wodę można lekko zakwasić octem. Pieczarki wyjąć, osączyć na sicie. Można lekko wycisnąć. Oprószyć przyprawą kuchenną i pieprzem . Panierować w roztrzepanym jajku z solą i w tartej bułce. Smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju. Pieczarki mogą być mniejsze ale nie będą kotleto podobne.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

pieczarkitania_kuchniaw_kilka_chwilmoj_niedzielny_obiadszkola_babcimama_mnie_nauczylakotletyobiaddo pieczywa

Komentarze

Podobne przepisy

image-0vkrwad

Dodane przez: lalalova15

Kotleciki jajeczne ze szpinakiem

Szybkie kotleciki .

Kotleciki z czerwonej kapusty

Dodane przez: TruskawkowaPoziomka

Kotleciki z czerwonej kapusty

Trzyskładnikowe kotleciki z czerwonej...

KOTLECIKI JAGLANO-KALAFIOROWE

Dodane przez: poezjasmaku

KOTLECIKI JAGLANO-KALAFIOROWE

TE KOTLECIKI TO REWELACJA MOŻNA...

jajka z farszem pieczarkowym

Dodane przez: aicha1988

Jajka z farszem pieczarkowym

Smakowita alternatywa dla jajek...

Uniwersalny farsz pieczarkowo - serowy.

Dodane przez: MonikaW

Uniwersalny farsz pieczarkowo - serowy

Uniwersalny farsz pieczarkowo -...

sałatka pieczarkowa

Dodane przez: joanna1974

sałatka pieczarkowa

uwielbiam sałatki , ta z dodatkiem...