Pieczarkowe kotleciki

0 (0 ocen)

  • 30 min

Panierowane i smaczne pieczarki jako kotleciki .

  • 30 min

Składniki:

  • pieczarki (duże) 8 sztuk
    jajka 2 sztuki
    bułka tarta do panierowania
    przyprawa kuchenna
    sól
    pieprz
    olej

Pieczarkowe kotleciki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki obrać, umyć i wrzucić na gotującą się osoloną wodę na ok5 minut. Wodę można lekko zakwasić octem. Pieczarki wyjąć, osączyć na sicie. Można lekko wycisnąć. Oprószyć przyprawą kuchenną i pieprzem . Panierować w roztrzepanym jajku z solą i w tartej bułce. Smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju. Pieczarki mogą być mniejsze ale nie będą kotleto podobne.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy