Pieczarkowe kapelusze z serem feta

  • wyświetlono: 849 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Rozpływające się w ustach pieczarki z dodatkiem czosnku, pieczone z serem feta to prosta a zarazem niebanalna przekąska.

IMG_20201124_034615_144
  • Łatwy

Składniki


- pieczarki duże: 10 sztuk
- czosnek: 3 ząbki
- ser feta grecki: 30 gramów
- pietruszka posiekana: 1 łyżka
- sól: 4 szczypty
- pieprz: 3 szczypty

Sposób przygotowania przepisu:

Pieczarkowe kapelusze z serem feta

  • Pieczarkowe kapelusze z czosnkiem i serem feta1. Pieczarki umyć i usunąć z nich trzonki. Czosnek przecisnąć przez praskę, podsmażyć na oleju razem z drobno pokrojonymi trzonkami, solą i pieprzem. Po zdjęciu z gazu dodać posiekaną pietruszkę. Nafaszerować kapelusze nadzieniem. Wyłożyć na lekko wysmarowana tłuszczem tackę. Piec w piekarniku 15 minut w temperaturze 180 stopni, po upływie tego czasu , wyjąć pieczarki i posypać pokruszonym serem feta, włożyć z powrotem do piekarnika na około 5 minut. Gotowe.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

pieczarkiczosnekser fetawegetariańskieniebanalna_przekąska

Komentarze

Podobne przepisy

image-0laqpmv

Dodane przez: Konto nieaktywne

Sałatka z serem feta

Idealna na przystawkę, lekka i...

Parówki

Dodane przez: nadzia87

Parówki w cieście francuskim z serem feta

Niesamowita przekąska na imprezy,...

Papryka faszerowana serem feta

Dodane przez: Gregorhspeed

Papryka faszerowana serem feta

Połączenie pieczonej papryki z...

sałatka z serem feta

Dodane przez: pati197799

sałatka z serem feta

smaczna przystawka

Ser feta zapiekany z pomidorami i czosnkiem

Dodane przez: Gregorhspeed

Ser feta zapiekany z pomidorami i czosnkiem

Uwaga: do dania dodajemy dobrej...

omlet na patelni

Dodane przez: Titka1987

Omlet z serem feta i pieczarkami

Ciepła szybka kolacja :)

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE