Schab - 4 grube ok 2 cm kotlety, pieczarki ok 30 dag, cebula mała, sól, pieprz, bułka tarta, jajko
Sposób przygotowania przepisu:
Pieczarkowce - kotlety schabowe z pieczarkami
1.
Cebulę pokroiłam w drobną kostkę - poddusiłam na łyżce masła. Dodałam umyte i starte na grubych oczkach pieczarki. Doprawiłam solą i pieprzem. Dusiłam do momentu aż całkowicie odparowała woda z pieczarek
Mięso cieńko rozbiłam. Doprawiłam solą i pieprzem. Na każdy płat mięsa położylam dużo farszu pieczarkowego zostawiąjac wolne boki. Mięso złożylam w koperty. Zapanierowałam w rozmąconym jajku i bułce tartej. Ze względu na to ze porcja mięsa jest gruba smażę długo na rozgrzanym oleju na bardzo małym ogniu z każdej strony, lub smażę na rumiano przekładam do rondla podlewam wodą i parę minut próże, lub smaże w glebokim oleju. Podałam z ziemniakami ubitymi z mlekiem, salatką z buraków zaprawionych latem i surówką z rzepy, marchewki i jablka
Surowka z rzepy
1 rzepa, 1 marchew, 1 jabłko
Obraną rzepę i marchewkę starłam na drobnych oczkach. Jabłko ze skórką starłam na grubych oczkach. Doprawiłam szczyptą soli, sokiem z cytryny i cukrem do smaku - wymieszałam
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze