Pieczarkowa z nutą papryki

0 (0 ocen)

  • 30 min

Smak pieczarek przełamałam odrobiną czerwonej papryki.

  • 30 min

Składniki:


  • 4-5 pieczarek
    3-4 ziemniaki
    mała marchewka
    kawałek pietruszki
    kawałek selera
    kawałek pora
    mała cebula
    kawałek czerwonej papryki
    1 kostka grzybowa
    2 ziela angielskie
    1 liść laurowy
    1 łyżka mąki
    1 łyżka śmietany
    natka pietruszki

Pieczarkowa z nutą papryki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i pieczarki kroimy w kostkę. Podsmażamy na patelni przez kilka minut. Przekładamy do garnka z gotującą się wodą. Dodajemy kostkę grzybową, ziele angielskie oraz liść laurowy. Marchewkę i pietruszkę kroimy w plastry a pora, selera, paprykę i ziemniaki w kostkę. Warzywa dodajemy do zupy. Kiedy będą miękkie zagęszczamy mąką rozrobioną w wodzie i zaprawiamy śmietaną. Na koniec dodajemy poszatkowaną świeżą natkę pietruszki.

Komentarze

Podobne przepisy