pieczarkowa przękąska

0 (0 ocen)

  • 30 min

przepis ten znalazłam w pewnym magazynie kobiecym,zrobiłam i okazało sie naprawdę ciekawe;)

  • 30 min

Składniki:

  • 1kg średnich pieczarek
    bułka tarta
    2cebule
    3-4ogórki konserwowane
    2jajka
    olej
    przyprawa uniwersalna
    zalewa:
    4szkl wody
    12łyżek octu
    6łyżek cukru
    6łyżek keczupu
    20dag koncentratu
    łyzka soli
    pieprz
    ziele angielskie ,listek laurowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pieczarkowa przękąska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. pieczarki oczyszczamy,odcinamy nózki zanurzamy w roztrzepanych jajkach z przyprawa uniwersalna,obtaczamy w bułce i smażymy na oleju na złoto
  • 2. składniki zalewy zagotować
  • 3. w miseczce układać:pieczarki,pokrojona surowa cebula,pieczarki,pokrojony ogórek w plasterki.zalać całość gorącą zalewą.Ostudzić,włożyć na dobę do lodówki.

Porady

ja zrobiłam z połowy składników;)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować