Pieczarkowa na serduszkach drobiowych

1 (1 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Bardzo uwielbiam pieczarki w każdej postaci . Dziś ugotowałam zupkę z pieczarkami bez śmietany, bo właśnie takiej nam się zachciało pieczarkowej na serduszkach drobiowych. Czystej zupy tylko z warzywami i dodatkami, ale to już podam w przepisie.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g serduszek drobiowych,
    1 duża marchew,
    2 - 3 korzenie pietruszki,
    4 ziarenka ziela angielskiego,
    2 liście laurowe,
    2 łyżki natki pietruszki,
    6 - 8 ziemniaków,
    1 liść pora,
    1 łyżka liści lubczyk - magii,
    1 łyżka czubata masła.
Wystaw ocenę:

1 (1 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Pieczarkowa na serduszkach drobiowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pieczarkowa 1. Do garnka wlać 2 litry wody. Dodać umyte i przekrojone na pół serduszka oraz marchew pokrojoną dowolnie, gotować do miękkości serduszek.
  • pieczarkowa 2. Gdy serduszka są już miękkie. Dodać ziemniaki pokrojone w kostkę liść pora pokrojony oraz pokrojone liście lubczyk - magii, gotować do miękkości ziemniaków.
  • pieczarkowa 3. W międzyczasie zanim ugotują się do miękkości ziemniaki na patelnię dodać masło i przygotowane pieczarki, podsmażyć je do czasu wyparowania wody.
  • pieczarkowa 4. Jak już ziemniaki są miękkie dodać przesmażone pieczarki, doprawić do smaku ulubioną przyprawą w formie jarzynki, dać ziela i liście laurowe i gotować na wolnym ogniu.
  • pieczarkowa 5. Gdy pieczarki są w sam raz dodać natkę pietruszki i zagotować.
  • pieczarkowa 6. Zupka wyszła bardzo smaczna.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować