Pieczarkowa

0 (0 ocen)

Przyznam się szczerze, że rzadko gotuje zupy. Tą - nauczyła mnie gotowac mama , zawsze wychodzi. Mozna dodac do niej papryczki chilli dla zaostrzenia smaku- ja jednak wolę lagodną wersję

Składniki:

  • 1 porcja rosołowa
    2 marchewki
    2 pietruszki
    1/2 średniego selera
    40 dkg pieczarek
    5 ziaren ziela angielskiego
    2 liście laurowe
    10 ziaren pieprzu kolorowego
    sól

Pieczarkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa oprócz pieczarek umyć i obrać. Przekroić na pół
  • 2. Do garnka wrzucić porcję , warzywa i przyprawy Zalej 2 litrami wody. Gotować na wolnym ogniu 1 godzinę
  • 3. Pieczarki umyć i pokroić w cienkie plasterki
  • 4. Z wywaru wyciągnąć porcję i warzywa. Wrzucić pieczarki gotować przez 40 minut na wolnym ogniu
  • 5. Odlac 1/2 szkl zupy i dodać 4 łyżki śmietany 18% Wymieszać, dodac do zupy, zamieszać
  • 6. Podawać z makaronem

Komentarze

Podobne przepisy