Pieczarki ze szpinakiem i kotlety mielone z ryżem

0 (0 ocen)

Kolejna wariacja ze szpinakiem i pieczarkami w roli głównej mojego autorstwa. Danie może być podawane jako samodzielny posiłek jak również jako dodatek do mięsa mielonego.

Składniki:

  • Składniki na pieczarki ze szpinakiem:
    - 40dag pieczarek
    - pół paczki świeżego szpinaku
    - cebula
    - ząbek czosnku
    - garść natki z pietruszki
    - sól, pieprz, oliwa, ocet winny z chili
    - 2 łyżki ukwaszonej śmietany

    Składniki na mielone z ryżem:
    - paczka mielonego
    - pół torebki ugotowanego ryżu
    - ząbek czosnku
    - łyżka natki z pietruszki
    - 1 jajko
    - sól i pieprz
    - otręby pszenne, żytnie, mąka kukurydziana( razem wymieszać na panierkę)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczarki ze szpinakiem i kotlety mielone z ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie pieczarek ze szpinakiem:
    Cebulę i czosnek posiekać i zeszklić na oliwie. Pieczarki umyć pokroić na grube kawałki i wrzucić do cebuli, dusić do miękkości, w tym czasie umyć szpinak, zagotować wodę na patelni posolić, na wrzątek wrzucić szpinak gotować 3 minuty odcedzić, pokroić dodać do pieczarek, zatrzepać śmietaną.

    Wykonanie kotletów mielonych z ryżem:
    Posiekać czosnek i natkę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać ze sobą doprawić solą i pieprzem. Formować duże kotlety( 6 sztuk) Panierować w otrębach z mąką. Smażyć na silnie rozgrzanym oleju na rumiany kolor z obu stron.

Porady

Do przygotowania potrawy koniecznie użyj świeżego szpinaku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować