Pieczarki zapiekane ze szpinakiem

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pieczarki zapiekane ze szpinakiem

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - duże pieczarki: 12 sztuk
    - szpinak: 45 dekagramów
    - plastry posiekanego bekonu: 2 sztuki
    - mała drobno posiekana cebula: 1 sztuka
    - żółtka: 2 sztuki
    - majeranek: 0.5 łyżeczki
    - starty ser gruyere.: 0.5 szklanki

Pieczarki zapiekane ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki dokładnie umyć. Delikatnie odciąć nóżki, które drobno siekamy. Czyścimy szpinak i blanszujemy w osolonej wodzie przez 5 minut. Dokładnie odsączamy i siekamy. Smażymy boczek. Dodajemy cebulę i smażymy do zezłocenia. Dodajemy posiekane nóżki grzybów i dwa żółtka. Doprawiamy sola i pieprzem. Kapelusze pieczarek wypełniamy farszem, posypujemy serem i wstawiamy do piekarnika na 10 minut lub do momentu aż ser się zezłoci.

Komentarze

Podobne przepisy