PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Pieczarki z mięsnym farszem i pęczakiemhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0001/25/5c6d5fc52cc411fd398649c83d18f2f2849e94ad.jpeg25921944http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/pieczarki-z-miesnym-farszem-i-peczakiem
1 szklanka ugotowanego pęczaku
1 szklanka przecieru pomidorowego
20 dag mięsa mielonego
8 dużych pieczarek
1 cebula
pół papryki
10 dag żółtego sera
oliwa
tymianek, bazylia, sól, pieprz
Sposób przygotowania przepisu:
Pieczarki z mięsnym farszem i pęczakiem
1.
Cebulę obrać, posiekać. Paprykę oczyścić, opłukać, pokroić w kostkę. Ser drobno zetrzeć. Do mięsa dodać pokrojone warzywa, kaszę i 2 łyżki sera. Przyprawić.
2.
Pieczarki oczyścić. Od kapeluszy odkroić nóżki, posiekać je i podsmażyć na oliwie. Zalać przecierem, zagotować i przyprawić. Sos wlać do żaroodpornego naczynia.
3.
Kapelusze pieczarek napełniać farszem mięsnym. Ustawić je w naczyniu z sosem. Zapiekać 40 min w 190 st. C. Na około 5 min przed końcem posypać pieczarki pozostałym serem.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze