Pieczarki z mięsnym farszem i pęczakiem

  • wyświetlono: 641 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Podaję je na obiad lub na przekąskę dla gości.

kasiunia

Składniki

1 szklanka ugotowanego pęczaku
1 szklanka przecieru pomidorowego
20 dag mięsa mielonego
8 dużych pieczarek
1 cebula
pół papryki
10 dag żółtego sera
oliwa
tymianek, bazylia, sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Pieczarki z mięsnym farszem i pęczakiem

  • 1. Cebulę obrać, posiekać. Paprykę oczyścić, opłukać, pokroić w kostkę. Ser drobno zetrzeć. Do mięsa dodać pokrojone warzywa, kaszę i 2 łyżki sera. Przyprawić.
  • 2. Pieczarki oczyścić. Od kapeluszy odkroić nóżki, posiekać je i podsmażyć na oliwie. Zalać przecierem, zagotować i przyprawić. Sos wlać do żaroodpornego naczynia.
  • 3. Kapelusze pieczarek napełniać farszem mięsnym. Ustawić je w naczyniu z sosem. Zapiekać 40 min w 190 st. C. Na około 5 min przed końcem posypać pieczarki pozostałym serem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

kasza_konkurs

Komentarze

Podobne przepisy

Pierożki z farszem z cukinii i pieczarek z sosem śmietanowo-rozmarynowym

Dodane przez: emiliana

Pierożki z farszem z cukinii i pieczarek...

Chrupiące ciasto, aromatyczny farsz...

Bułeczki z farszem mięsnym

Dodane przez: margaret65

Bułeczki z farszem mięsnym

Takie coś innego do barszczyku

Pieczarki panierowane z farszem z cukinii i papryki

Dodane przez: Cukiereczek

Pieczarki panierowane z farszem

Wspaniały dodatek do obiadu, jak...

Mięsne paszteciki z kapustą ipieczarkami

Dodane przez: Goszka

Mięsne paszteciki z kapustą i pieczarkami

Paszteciki idealne do czerwonego...

jajka z farszem pieczarkowym

Dodane przez: katarzynka455

Jajka z farszem z pieczarkami

Smaczne na świątecznym stole i...

rolada mięsna z farszem jajeczno serowym

Dodane przez: JOANNA 55a

Rolada mięsna z farszem jajeczno – serowym

pyszna wędlinka na kanapki

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE