Pieczarki z mięsem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pieczarki smaczne ze sosem albo i bez sosu.

  • 60 min

Składniki:

  • pieczarki 15 dość duże szt
    mięso mielone ok 25 dag
    cebula 1/2 szt
    jajko 1 mała szt
    bułka tarta 1-2 łyżki
    jajka ugotowane na twardo 2 szt
    szczypiorek - posiekany 3 łyżki
    majeranek szczypta
    sól
    pieprz
    ser żółty

Pieczarki z mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki obrać,wyłamać nóżki, oprószyć solą i pieprzem.
    Do mięsa dodać drobno pokrojoną cebulę, majeranek, tartą bułkę i wbić jajko.Można dodać drobniutko pokrojone nóżki pieczarek. Doprawić do smaku. Ugotowane jajka pokroić w kostkę i wymieszać ze szczypiorkiem doprawić solą i pieprzem.
    Odrywać kawałki mięsa, rozpłaszczać i nakładać na nie jajeczny farsz. Zawijać kuleczki mięsne i kłaść na przygotowane pieczarki.
    Obsypać startym serem albo nakładać na pieczarki ser pokrojony na zapałkę.
    Zapiekać ok 40 min w 180 stopniach.Można też na mięsnych kulkach położyć po wiórku masła a ser położyć pod koniec zapiekania.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy