Pieczarki z mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki obrać,wyłamać nóżki, oprószyć solą i pieprzem.
Do mięsa dodać drobno pokrojoną cebulę, majeranek, tartą bułkę i wbić jajko.Można dodać drobniutko pokrojone nóżki pieczarek. Doprawić do smaku. Ugotowane jajka pokroić w kostkę i wymieszać ze szczypiorkiem doprawić solą i pieprzem.
Odrywać kawałki mięsa, rozpłaszczać i nakładać na nie jajeczny farsz. Zawijać kuleczki mięsne i kłaść na przygotowane pieczarki.
Obsypać startym serem albo nakładać na pieczarki ser pokrojony na zapałkę.
Zapiekać ok 40 min w 180 stopniach.Można też na mięsnych kulkach położyć po wiórku masła a ser położyć pod koniec zapiekania.
Komentarze