Pieczarki z jajkiem

0 (0 ocen)

  • 40 min

Pyszne pieczarki z jajecznym farszem

  • 40 min

Składniki:

  • pieczarki 25 sztuk
    ugotowane jajko 3 sztuki
    cebula 1 sztuka
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    jajka do panierowania
    bułka tarta do panierowania
    mleko 1 łyżka
    masło 1 łyżka
    olej do smażenia

Pieczarki z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki umyć. Jeśli potrzeba obrać. Oderwać nóżki i drobno je pokroić. Pokroić też 5 całych pieczarek. Pokrojone pieczarki i nóżki podsmażyć na maśle po uprzednim odparowaniu. Odstawić do ostygnięcia. Jajka rozkruszyć widelcem w miseczce, skroić cebulę i połączyć z usmażonymi pieczarkami. Farsz doprawić solą i pieprzem. Na kapelusze pieczarek nakładać farsz lekko dociskając. 2 duże jajka roztrzepać z łyżką mleka. Faszerowane pieczarki panierować w jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu 10 - 15 minut na wolnym ogniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy