REKLAMA

Pieczarki z grilla na 2 sposoby

wyświetlono: 176 | dodany do książki kucharskiej: 1 | polecenia: 0

Świetny pomysł na wegetariańskiego grilla: pieczarki w dwóch odsłonach, obie równie pyszne.

opublikowany: 26.07.2021
Udostępnij Pinterest
  • więcej niż 10 osób
  • 30 min

Składniki:

  • Pieczarki z masłem czosnkowo-ziołowym:

    15 sztuk średniej wielkości pieczarek
    150g masła
    2-3 ząbki czosnku
    1/2 pęczka pietruszki
    1/2 łyżeczki zmielonej soli morskiej

    Pieczarki nadziewane pesto i camembertem:

    15 sztuk dużych pieczarek
    1 camembert
    1 słoiczek czerwonego pesto
    1/2 pęczka pietruszki
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Kuchnia:

Rodzaj diety:

Okazje:

Sposób przygotowania:

Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki z masłem czosnkowo-ziołowym: masło, posiekane zioła i przeciśnięty przez praskę czosnek włożyć do garnka, wymieszać do rozpuszczenia się masła. Dodać sól zmieloną w młynku.
    Pieczarki oczyścić, zostawić główki i wydrążyć blaszki.
    Każdą pieczarkę dokładnie obtoczyć w marynacie.
    Grillować na górnej półce, bez dostępu do bezpośredniego ognia.
  • 2. Pieczarki nadziewane pesto i camembertem:
    Camembert pokruszyć, dodać resztę składników i wymieszać dokładnie.
    Pieczarki oczyścić, zostawić główki i wydrążyć blaszki.
    Nadzienie nakładać do środka kapeluszy, grillować na górnej półce, bez dostępu do bezpośredniego ognia.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: czarrna DSC_1590

Pieczarki faszerowane z grilla

Z grilla nie tylko kiełbaska :)

kategoria: faszerowane faszerowane warzywa Grill opublikowany: 13.05.2018 | wyświetlono: 10960 Książki kucharskie: 7 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE