Pieczarki z grilla na 2 sposoby

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Świetny pomysł na wegetariańskiego grilla: pieczarki w dwóch odsłonach, obie równie pyszne.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • Pieczarki z masłem czosnkowo-ziołowym:

    15 sztuk średniej wielkości pieczarek
    150g masła
    2-3 ząbki czosnku
    1/2 pęczka pietruszki
    1/2 łyżeczki zmielonej soli morskiej

    Pieczarki nadziewane pesto i camembertem:

    15 sztuk dużych pieczarek
    1 camembert
    1 słoiczek czerwonego pesto
    1/2 pęczka pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Potrawy na grilla

Pieczarki z grilla na 2 sposoby - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki z masłem czosnkowo-ziołowym: masło, posiekane zioła i przeciśnięty przez praskę czosnek włożyć do garnka, wymieszać do rozpuszczenia się masła. Dodać sól zmieloną w młynku.
    Pieczarki oczyścić, zostawić główki i wydrążyć blaszki.
    Każdą pieczarkę dokładnie obtoczyć w marynacie.
    Grillować na górnej półce, bez dostępu do bezpośredniego ognia.
  • 2. Pieczarki nadziewane pesto i camembertem:
    Camembert pokruszyć, dodać resztę składników i wymieszać dokładnie.
    Pieczarki oczyścić, zostawić główki i wydrążyć blaszki.
    Nadzienie nakładać do środka kapeluszy, grillować na górnej półce, bez dostępu do bezpośredniego ognia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Camembert

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować