Pieczarki z boczkiem z grilla

4.5 (179 ocen)

  • 30 min

Smakują wspaniale a zapach jest nie do opisania. Polecam podać ze świeżym pieczywem.

  • 30 min

Składniki:

  • 150 gr pieczarek
    100 gr boczku wędzonego w kawałku
    3 cienkie plastry masła
    Sól morska, pieprz kolorowy do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Dodatki Grill

Pieczarki z boczkiem z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki obrać ze skórek, pokroić w plastry. Boczek pokroić w małą kostkę. Przygotować 3 arkusze folii aluminiowej (wymiary ok. 10cmx15cm). Na każdy arkusz położyć po trochu boczku i pieczarek. Dodać 1 plaster masła, sól i pieprz do smaku. Zawinąć w paczuszkę. Tak przygotować 3 pakunki. Piec na rozgrzanym grillu ok. 15 minut.

Porady

Składniki podane na 3 porcje. Można dodać jeszcze drobno posiekaną cebulę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek wędzony Pieczarki Boczek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Grill Grillowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować