PIECZARKI W ZALEWIE POMIDOROWEJ

4.5 (194 ocen)

  • 30 min

Pieczarki takie możemy jeść na ciepło lub na zimno, co więcej możemy je podać zaraz po zrobieniu lub też poukładać w słoikach, przykryć zalewą, zagotować i wynieść do spiżarki, gdzie poczekają aż najdzie nas na nie ochota.

  • 30 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI NA ZALEWĘ:
    1 litr wody
    1/2 szklanki octu
    1/2 szklanki oliwy
    1 łyżka vegety
    1 łyżka soli
    1 łyżka cukru
    pieprz, ziele angielskie, liść laurowy

    DODATKOWO:
    1 kg pieczarek
    4 duże cebule
    1 słoik koncentratu pomidorowego
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pieczarki w zalewie pomidorowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki obrać, obtoczyć w: mące - jajku - bułce tartej. Następnie usmażyć w dużej ilości oleju rzepakowego.
  • 2. Pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, cebule, cukier - wszystko z zalewą zagotować, ostudzić i zalać pieczarki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować