Pieczarki w cieście

0 (0 ocen)

  • 30 min

szybka potrawa i smaczna

  • 30 min

Składniki:

  • 2 jajka, 450 g. pieczarek, 250 g. mąki + 2 łyżki mąki do panierowania, 1 szkl. jasnego piwa, 2 łyżki oleju, sól, olej do smażenia.

Pieczarki w cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oddzielić żółtka od białek. Mąkę połączyć z żółtkami , 2 łyżkami oleju piwem. Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem soli, i gotową pianę dodać do ciasta.Delikatnie mieszając , połączyć . Pieczarki obtoczyć w mące . Na patelni rozgrzać olej. Pieczarki zanurzać w cieście i smażyć na patelni. Smażyć na rumiano

Porady

Łatwa w przygotowaniu

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy