Pieczarki portobello zapiekane z kaszą

0 (0 ocen)

Aromatyczne i maślane :)

Składniki:

  • 3 duże pieczarki portobello
    1/2 woreczka ugotowanej kaszy gryczanej
    1 cebula
    1 łyżka masła
    kawałek dobrej, wiejskiej kiełbasy
    zielenina do dekoracji

Pieczarki portobello zapiekane z kaszą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Podsmażone pieczarki 1. Z pieczarek wykroić korzonki i obsmażyć je na patelni grillowej.
  • Przed upieczeniem
2. Cebulę zeszklić razem z drobno pokrojonymi korzonkami pieczarek. Dodać masło, kaszę i pokrojoną drobno kiełbasę, podsmażyć. Doprawić do smaku. Farsz nałożyć do kapeluszy i zapiekać 20 minut w temperaturze 200 stopni.. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy