Pieczarki Portobello z serkiem, czosnkiem i ziołami

4.5 (191 ocen)

  • Łatwy

To lekkie danie świetnie sprawdza się jako starter.

  • Łatwy

Składniki:


  • - pieczarki portobello: 4 sztuki
    - serek kanapkowy naturalny: 6 łyżek
    - czosnek: 2 ząbki
    - pieprz ziołowy Prymat: 1 łyżeczka
    - sól: 2 szczypty
    - szczypiorek do posypania: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pieczarki portobello z serkiem, czosnkiem i ziołami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki myjemy i wycinamy trzonek. Czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy do serka kanapkowego razem z pieprzem ziołowym i szczyptą soli. Dobrze mieszamy. Tak przygotowaną masę nakładamy na pieczarki. Następnie każdą z nich owijamy folią aluminiową, tworząc tzw. sakiewki. Pieczemy w piekarniku 15 minut w temperaturze 180 stopni. Po wyjęciu posypujemy drobno posiekanym szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Pieprz Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować