Tradycyjne mielone już dawno znudziły się mojej rodzinie, postanowiłam więc urozmaicać skład tych kotletów jakie ztego mięsa przygotowuję. Dzis zapraszam na pieczarki otulone mięsem mielony. Efektownie wygląda prawda?
45 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
1/2 kg mięsa mięsa mielonego
10 dużych pieczarek
sól, pieprz, słodka papryka
kilka gałązek natki pietruszki
1 jajko
sucha bułka
Pieczarki otulone mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Obrane pieczarki gotujemy w całości w osolonej wodzie ok 10 minut. Po tym czasie osączamy. Do mięsa mielonego wbijamy jajko, dodajemy namoczoną wcześniej w mleku bułkę, oraz posiekaną natkę pietruszki, doprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką. Dobrze mieszamy. Bierzemy małą porcje mięsa, otulamy nim pieczarkę, formujemy kuleczki. Smażymy an mocno rozgrzanym oleju na rumiano. Podajemy z ulubionymi sosami.
Komentarze