PIECZARKI OTULONE MIELONYM

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Tradycyjne mielone już dawno znudziły się mojej rodzinie, postanowiłam więc urozmaicać skład tych kotletów jakie ztego mięsa przygotowuję. Dzis zapraszam na pieczarki otulone mięsem mielony. Efektownie wygląda prawda?

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 kg mięsa mięsa mielonego
    10 dużych pieczarek
    sól, pieprz, słodka papryka
    kilka gałązek natki pietruszki
    1 jajko
    sucha bułka

Pieczarki otulone mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obrane pieczarki gotujemy w całości w osolonej wodzie ok 10 minut. Po tym czasie osączamy. Do mięsa mielonego wbijamy jajko, dodajemy namoczoną wcześniej w mleku bułkę, oraz posiekaną natkę pietruszki, doprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką. Dobrze mieszamy. Bierzemy małą porcje mięsa, otulamy nim pieczarkę, formujemy kuleczki. Smażymy an mocno rozgrzanym oleju na rumiano. Podajemy z ulubionymi sosami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy