Pieczarki nadziewane paluszkami surimi

0 (0 ocen)

  • 35 min

Jeżeli znudziły się Wam panierowane pieczarki czy te z zalewy spróbujcie tych, oczywiście nie trzeba nadziewać ich paluszkami surimi, idealnie sprawdzi się kawałek ulubionej ryby.

  • 35 min

Składniki:

  • 4 paluszki surimi
    16 pieczarek (same kapelusze)
    Jajko
    1 łyżki majonezu
    1/2 łyżeczki musztardy
    Łyżka masła
    2 ząbki czosnku
    2 łyżeczki soku z cytryny
    Natka pietruszki
    1/2 drobno posiekanej papryki
    1/3 szklanki bułki tartej
    Łyżeczka oliwy
    1/2 łyżeczki sosu tabasco (chilli)

Pieczarki nadziewane paluszkami surimi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na maśle podsmażamy czosnek, paprykę i drobno pokrojone surimi. Odstawiamy do ostygnięcia. Ubijamy białko na sztywną pianę, dodajemy bułkę tartą, majonez, musztardę, sok z cytryny, natkę i żółtko. Dokładnie mieszamy z paluszkami.
  • 2. Pieczarki skrapiamy oliwą, dodajemy kroplę sosu tabasco i wypełniamy masą, na wierch kładziemy po wiórku masła. Pieczarki układamy na blasze posmarowanej oliwą i zapiekamy 15 min w 220 st. C.

Komentarze

Podobne przepisy