Pieczarki nadziewane mięsem mielonym

4.5 (172 ocen)

  • 1 godz. 30 min

...

  • 1 godz. 30 min

Składniki:


  • 6 dużych pieczarek
    25 dag mięsa mielonego
    2 ząbki czosnku
    1 mała cebula
    1 jajko
    bułka tarta
    ketchup
    ser mozarella
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pieczarki nadziewane mięsem mielonym 2 1. Pieczarki wydrążamy i czyścimy. Przygotowujemy mięso mielone tak jak na kotlety ( dodajemy jajko,startą cebulę,wyciśnięty czosnek i bułkę tartą-przyprawiamy solą i pieprzem). Formujemy kulki z mięsa i umieszczamy w pieczarce robiąc dołek na kroplę ketchupu i ser. Zapiekamy w temperaturze 180 stopni około 60 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować