Pieczarki nadziewane mięsem mielonym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 7 osób

Tak przygotowane pieczarki są świetną alternatywą dla kotletów mielonych. Idealnie nadadzą się na obiad lub jako samodzielna przekąska, np. z ulubionym sosem.

  • 30 min
  • Dla 7 osób

Składniki:

  • 500g pieczarek (czym większe - tym lepsze)
    Farsz:
    250-300g mięsa mielonego
    1 jajko
    1 cebula (mała)
    1-2 ząbki czosnku
    majeranek
    sól, pieprz
    Panierka:
    mąka pszenna
    1 jajko
    bułka tarta
    Dodatkowo:
    olej do smażenia

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielone wymieszać z drobno posiekanym czosnkiem, cebulą i resztą składników.
    Z umytych i osuszonych (ja jeszcze je obieram) pieczarek usunąć nóżki.
    Każdy kapelusz nadziać farszem i zapanierować - dokładnie obtoczyć w mące, rozmieszanym jajku i bułce tartej.
    Pieczarki smażyć na mocno rozgrzanym oleju - z każdej strony.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy