Pieczarki marynowane

4.5 (166 ocen)

Pieczarki są przepyszne

Składniki:

  • 1 kg pieczarek
    mąka krupczatak
    jajka


    Zalewa:
    -1litr wody
    -0,5szklanki octu
    -0,5szklanki oleju
    -3 i 0,5łyzki cukru
    -1 łyzka vegety
    0,5 łyżki soli
    -3 cebule
    -liśc laurowy (3), ziele angielski(pare)
    - 1 i 0,5 łyzki keczupu
    -0,5 słoika koncentratu pomidorowego
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pieczarki marynowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki wyczyścic ale ich nie myć, nie obierac ze skórki.Najlepsze są małe pieczarki.
    Mąkę krupczatkę roztrzepać z jajkami żeby powstała masa jak na ciasto nalesnikowe. Pieczarki obtoczyć w cieście i smażyć je złoty kolor.
    Zimne pieczarki ułożyć luźno do słoików i zalać gorącą zalewą.
    Przygotować 2-3 dni przed podaniem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować