Pieczarki faszerowane serami

4.5 (172 ocen)

Idealny przystawka np. na przyjęcie!

Składniki:


  • 8 dużych pieczarek
    1 łyżka oliwy z oliwek
    1 opakowanie sera camembert
    5 plasterków sera żółtego
    1 kulka mozzarelli
    50g sera feta
    1 papryczka chilli
    1 ząbek czosnku
    pietruszka
    pieprz, papryka ostra
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pieczarki faszerowane serami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wyrywamy nóżki pieczarkom i wydrążamy je łyżeczką. Wszystkie rodzaje serów kroimy na kawałki podobnej wielkości i wrzucamy do miski. Dodajemy oliwę z oliwek, posiekaną pietruszkę, papryczkę chilli pokrojoną na małe kawałeczki oraz wyciśnięty ząbek czosnku. Przyprawiamy pieprzem oraz ostrą papryką. Całość mieszamy i wkładamy do wydrążonych pieczarek lekko przyklepując. Musimy jednak uważać aby pieczarki nie pękły!

    Całość wykładamy do naczynia żaroodpornego i zapiekamy w temperaturze 180oC przez ok. 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować