Pieczarki faszerowane mięsem mielonym

4.5 (196 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

smaczne

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ok. 25 -30 szt pieczarek
    1 kg mięsa mielonego wieprzowo-drobiowego
    1 torebka ryżu ugotowanego Ew pół torebki
    1 bułka namoczona w bulionie lub mleku
    1 jajko rozmącone
    1 łyżka posiekanego koperku
    bułka tarta lub kasza manna do zagęszczenia masy
    1 cebula posiekana i zeszklona
    sól i pieprz , przyprawa uniwersalna, czosnek granulowany
    Oraz do panierki:
    Bułka tarta z sezamem
    Roztrzepane jajko z łyżką oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczarki faszerowane mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pieczarki faszerowane mięsem mielonym 1. Mięso mielone + zeszklona cebulka, namoczona i osączona bułka, ryż ugotowany , kasza manna bułka tarta, jajko, przyprawa uniwersalna, pieprz, czosnek granulowany, koperek, wyrobić.
    Z grzybów powycinać nóżki, zużyć je do sporządzenia sosu. Kapelusze umyć, osuszyć na ściereczce, wnętrza oprószyć delikatnie przyprzwą uniwersalną
    Mięsem wypełnić kapelusze grzybów.
    Panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej z sezamem.
    Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano i dopiec w piekarniku, układając na blasze wysłanej folią aluminiową, błyszczącą stroną do srodka.
  • Pieczarki mięsne z kaszą 2. Pieczarki faszerowane z mięsem i kotlety mielone podane z mizerią ogórkową, duszonymi pieczarkami z papryką i cebulką
    oraz kaszą gryczaną polaną sosem pieczarkowym.
    Kaszę ugotowałam w wodzie z dodatkiem masła i przyprawy uniwersalnej
    Po osączeniu dodałam do niej troszkę sosu grzybowego, aby była wilgotna i smaczniejsza.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować