Pieczarki faszerowane mięsem

4.5 (157 ocen)

  • 40 min

Smażone pieczarki z mięsem.

  • 40 min

Składniki:

  • pieczarki duże 10-12 sztuk
    cebulka 1/2 sztuka
    jajka 1 sztuka
    mielone mięso 25 dag
    tarta bułka 1 łyżka
    przyprawa do mięsa mielonego do smaku
    pieprz do smaku
    posiekana natka pietruszki 2 łyżki
    jajka do panierowania
    bułka tarta do panierowania
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pieczarki faszerowane mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki oczyścić, usunąć ogonki, oprószyć przyprawą do mięsa mielonego lub vegetą i pieprzem. Do mięsa mielonego dodać trochę pokrojonej cebulki, tartą bułkę, jajko i pietruszkę. Wymieszać i doprawić przyprawami do smaku(.Można dodać przyprawę do mięsa mielonego.) Napełnić pieczarki farszem. Panierować w jajku i bułce tartej, smażyć na oleju na wolnym ogniu.j Napełnione farszem pieczarki można posypać startym żółtym serem i zapiec w piekarniku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Pieczarki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować