Pieczarki faszerowane kozim serem

4.5 (146 ocen)

  • 10 min

Niby prosta przystawka, ale wprawi w zachwyt każdego. Dzięki dodatkowi sera koziego i suszonych pomidorów jest niezwykle aromatyczna i wykwintna.

  • 10 min

Składniki:

  • Składniki na 2 osoby:

    4 średnie pieczarki
    40 g sera koziego sałatkowego
    6 suszonych pomidorków z oliwy
    1 mała czerwona cebula
    1/2 łyżeczki tymianku
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Faszerowane Przystawki

Pieczarki faszerowane kozim serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Pieczarki obieramy, odcinamy ogonki. Smarujemy oliwą pozostałą po suszonych pomidorkach w oliwie. Układamy w naczyniu żaroodpornym.
  • 2. Kozi serek kroimy w bardzo drobną kostkę. Siekamy pomidorki i cebulkę.
  • 3. Składniki farszu mieszamy w miseczce razem z tymiankiem.
  • pieczarki faszerowane kozim serem 2 4. Nakładamy farsz do kapeluszy pieczarek.
  • 5. Pieczemy ok. 25 minut w temperaturze 180 °C.

Porady

Jeśli ktoś nie przepada za kozim serem, można go zastąpić serem żółtym lub mozzarellą.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować