Pieczarki faszerowane kaszą jęczmienną

4.5 (158 ocen)

  • 15 min

Przepis wymyślony przeze mnie :-)

  • 15 min

Składniki:

  • ½ kilko pieczarek
    ½ szklanka kaszy jęczmiennej
    ½ szklanka sera żółtego startego
    1 łyżeczka koperku
    1 łyżka oleju do kaszy
    Sól szczypta
    Pieprz szczypta
    Bazylia gałązka
    1 jajko
    ½ szklanki bułki tartej
    Olej do smażenia
    1 marchewka
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczarki faszerowane kaszą jęczmienną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pieczarki faszerowane kaszą jaglaną 1. Pieczarki myjemy i obieramy ze skórki. Wykrawamy ogonki. Kasze gotujemy i dodajemy do niej 1 łyżkę oliwy. Nie będzie wtedy ona sucha.
  • Pieczarki faszerowane kaszą jaglaną 2. Pieczarki obtaczamy w jajku potem w bułce tarte
  • Pieczarki faszerowane kaszą jaglaną 3. . Kaszę mieszamy razem z serem startym, koperkiem doprawiamy solą i pieprzem
  • Pieczarki faszerowane kaszą jaglaną 4. Nakładamy na pieczarki. Można piec w piekarniku około 30 minut, lub smażyć na patelni. Ja usmażyłam na patelni na rozgrzanym oleju.

Porady

Posypujemy bazylią. Z marchewki można zrobić kwiatki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.49 (176 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Pieczarki z kaszą

To może cię zainteresować