Pieczarki faszerowane indykiem

  • wyświetlono: 410 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Lekki, kolorowy pomysł na grilla :)

DSC_0795
  • 4 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

8 pieczarek do grillowania (400 g)
500 g mięsa mielonego z indyka
po kawałku żółtej i czerwonej papryki
3 liście pora
1 papryczka chili
sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Pieczarki faszerowane indykiem

  • 1. Z pieczarek usunąć nóżki i posiekać je. Paprykę pokroić w kostkę, pora i papryczkę chili posiekać. Mięso wymieszać z warzywami i doprawić. Kapelusze pieczarek napełnić farszem i po dwie pieczarki zawinąć w folię aluminiową. Grillować na tackach aluminiowych na średnio rozgrzanym grillu około 30-40 minut. Można podawać z ketchupem lub ulubionym sosem. Smacznego :)

Porady

Składniki na 4 porcje. Kaloryczność 1 porcji podanej z ketchupem 179 kcal.
Węglowodany: 8,5 g
Tłuszcz: 3,7 g
Białko 27,3 g

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

mięso mielonemięso z indykadietetyczneGrillpieczarki faszerowanegrillowaniefaszerowane warzywalekki obiadna grilla

Komentarze

Podobne przepisy

Szaszłyk z indyka w cytrynowo-musztardowej marynacie.

Dodane przez: euphoriaa33

Szaszłyk z indyka w cytrynowo-musztardowej...

Przygotowany filet z indyka w marynacie...

Grillowany indyk z fenkułem

Dodane przez: ewaeu

Grillowany indyk z fenkułem

Można zaserwować na kolację przy...

Grillowany indyk

Dodane przez: Gregorhspeed

Grillowany indyk

Kolejna propozycja na grilla

Grillowane kebaby z udźca indyka na patyku

Dodane przez: Od A do Z ugotujesz

Grillowany kebab na patyku z udźca indyka

Mięso z udźca indyka uważam za...

Grillowane pieczraki z warzywnym farszem

Dodane przez: beetle

Grillowane pieczarki z warzywnym farszem

Jak sezon grillowy się skończy...

gotowe

Dodane przez: ziutula

Kotlety mielone indyka na patyku z grilla...

smaczne, pachnące, smakowe mielone...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE