Pieczarki faszerowane indykiem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Lekki, kolorowy pomysł na grilla :)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 8 pieczarek do grillowania (400 g)
    500 g mięsa mielonego z indyka
    po kawałku żółtej i czerwonej papryki
    3 liście pora
    1 papryczka chili
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Pieczarki faszerowane indykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z pieczarek usunąć nóżki i posiekać je. Paprykę pokroić w kostkę, pora i papryczkę chili posiekać. Mięso wymieszać z warzywami i doprawić. Kapelusze pieczarek napełnić farszem i po dwie pieczarki zawinąć w folię aluminiową. Grillować na tackach aluminiowych na średnio rozgrzanym grillu około 30-40 minut. Można podawać z ketchupem lub ulubionym sosem. Smacznego :)

Porady

Składniki na 4 porcje. Kaloryczność 1 porcji podanej z ketchupem 179 kcal. Węglowodany: 8,5 g Tłuszcz: 3,7 g Białko 27,3 g

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować