Pieczarki faszerowane cukinią i suszonymi pomidorami

4.5 (194 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Danie idealne jako przystawka. Nie jest czasochłonne, a farsz można zrobić praktycznie ze wszystkiego. Te białe grzyby ładnie prezentują się z kolorowym wnętrzem, a samo ich przygotowanie i pieczenie

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - pieczarki: 9 sztuk
    - cukinia: 1 sztuka
    - szuszone pomidory z oliwy: 15 sztuk
    - żółty ser twardy: 15 dekagramów
    - sól, pieprz cytrynowy, świeży tymianek: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pieczarki faszerowane cukinią i suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Faszerowane pieczarki 1. Pieczarki umyć, oczyścić, usunąć trzonki (jeśli odegniemy je delikatnie pod kątem, same się łamią i bez problemów odchodzą od kapelusza). Cukinię i żółty ser zetrzeć na tarce o małych oczkach. Pomidory pokroić na małe kawałki. Trzonki pieczarek drobno posiekać. Kapelusze osolić i oprószyć pieprzem, do wnętrza wkładać po odrobinie startej cukinii, pozostałe posiekane pieczarki oraz suszone pomidory. Wierzch posypać tartym serem oraz kilkoma listkami świeżego tymianku. Grillować lub zapiekać w piekarniku około 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Pieczarki Pieprz Sól

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować