Pieczarki faszerowane

  • wyświetlono: 478 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Mam fioła, kiedy w sklepie zobaczę piękne pieczarki muszę kupić a w domu zaczynam się zastanawiać co z nich zrobić dziś zrobiłam takie małe co nie co;-)

lenab

Składniki

12 pieczarek o dużych kapeluszach
1 cebula (mała)
szczypiorek (trochę)
natka pietruszki (trochę)
1 ząbek czosnku
2 łyżeczki masła
2 cieńkie parówki
10 dag sera żółtego
sól, pieprz, papryka słodka

Sposób przygotowania przepisu:

Pieczarki faszerowane

  • 1. Pieczarki obrać ze skórki. Odciąć nóżki i drobno posiekać. Cebulę posiekać i podsmażyć na maśle wraz z posiekanymi nóżkami dodać posiekany szczypiorek i pietruszkę. Parówki pokroić w małe kosteczki usmażyć z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodać do wcześniej usmażonych nóżek z pieczarek doprawić przyprawami wymieszać.
    Tak przygotowanym farszem napełnić kapelusze pieczarek. Posypać startym serem, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 20 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilsezonowe_przysmaki

Komentarze

Podobne przepisy

Pieczarki z serkiem topionym

Dodane przez: Titka1987

Pieczarki faszerowane serkiem topionym

Ciekawy smak pieczarek połączonych...

Faszerowane pieczarki

Dodane przez: RedakcjaPP

Faszerowane pieczarki

Do mięs podaję nie tylko surówki....

Pieczarki faszerowane

Dodane przez: Gosi@

Pieczarki faszerowane

Faszerowane pieczarki z dodatkiem...

PIECZARKI FASZEROWANE

Dodane przez: majka190382

PIECZARKI FASZEROWANE

sUPER PRZEKĄSKA ZACHWYCI TWOICH...

pieczarki z farszem serowym

Dodane przez: Martyna1991

Pieczarki faszerowane camembertem

Pieczarki na ciepło z wnętrzem...

JAJKA FASZEROWANE PIECZARKAMI

Dodane przez: Maggi79

JAJKA FASZEROWANE PIECZARKAMI

Jajka można podawać na wiele sposobów....

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE

Drogi użytkowniku, wprowadziliśmy aktualizację w regulaminie, który zacznie obowiązywać od 18.12.2019. Zaktualizowany regulamin znajdziesz tutaj.