Mam fioła, kiedy w sklepie zobaczę piękne pieczarki muszę kupić a w domu zaczynam się zastanawiać co z nich zrobić dziś zrobiłam takie małe co nie co;-)
12 pieczarek o dużych kapeluszach
1 cebula (mała)
szczypiorek (trochę)
natka pietruszki (trochę)
1 ząbek czosnku
2 łyżeczki masła
2 cieńkie parówki
10 dag sera żółtego
sól, pieprz, papryka słodka
Sposób przygotowania przepisu:
Pieczarki faszerowane
1.
Pieczarki obrać ze skórki. Odciąć nóżki i drobno posiekać. Cebulę posiekać i podsmażyć na maśle wraz z posiekanymi nóżkami dodać posiekany szczypiorek i pietruszkę. Parówki pokroić w małe kosteczki usmażyć z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodać do wcześniej usmażonych nóżek z pieczarek doprawić przyprawami wymieszać.
Tak przygotowanym farszem napełnić kapelusze pieczarek. Posypać startym serem, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 20 minut.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze