Pieczarki faszerowane

0 (0 ocen)

Mam fioła, kiedy w sklepie zobaczę piękne pieczarki muszę kupić a w domu zaczynam się zastanawiać co z nich zrobić dziś zrobiłam takie małe co nie co;-)

Składniki:

  • 12 pieczarek o dużych kapeluszach
    1 cebula (mała)
    szczypiorek (trochę)
    natka pietruszki (trochę)
    1 ząbek czosnku
    2 łyżeczki masła
    2 cieńkie parówki
    10 dag sera żółtego
    sól, pieprz, papryka słodka

Pieczarki faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki obrać ze skórki. Odciąć nóżki i drobno posiekać. Cebulę posiekać i podsmażyć na maśle wraz z posiekanymi nóżkami dodać posiekany szczypiorek i pietruszkę. Parówki pokroić w małe kosteczki usmażyć z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodać do wcześniej usmażonych nóżek z pieczarek doprawić przyprawami wymieszać.
    Tak przygotowanym farszem napełnić kapelusze pieczarek. Posypać startym serem, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 20 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy