PIECZARKI FASZEROWANE

  • wyświetlono: 604 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

sUPER PRZEKĄSKA ZACHWYCI TWOICH GOŚCI

IMG_20190707_173458_367
  • 40min

Składniki

15 sztuk dużych pieczarek
1/2 kg mięsa mielonego u mnie z indyka
15 dag żóltego sera w kawałku
sól,pieprz
szczypiorek

Sposób przygotowania przepisu:

PIECZARKI FASZEROWANE

  • 1. Pieczarki oczyszczamy, obcinamy nóżki, wydrążamy środki. Nózki i środki siekamy. Na patelni przesmażamy cebulę posiekaną drobno, dokładamy posiekane pieczarki. Kiedy zaczną się przyrumieniać wrzucamy mięso. Mieszamy, dorzucamy starkowany żółty ser, odkładamy połowę do posypania potem na wierzch.Zabieramy farsz z patelni, wkładamy do kapeluszy pieczarek. Układamy do naczynia żaroodpornego. Zapiekamy ok 15 minut, po tym czasie posypujemy resztą żółtego sera, zapiekamy do jego rozpuszczenia . Gotowe posypujemy posiekanym szczypiorkiem

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

pieczarkitania_kuchniasezonowe_przysmakimięso mielone

Komentarze

Podobne przepisy

Faszerowane pieczarki

Dodane przez: Kolendra

Faszerowane pieczarki

Podaje je jako przystawkę na domowych...

Pieczarki faszerowane szpinakiem

Dodane przez: Konto nieaktywne

Pieczarki faszerowane szpinakiem

Dużooo szpinaku w soczystej, delikatnej...

Pieczarki faszerowane

Dodane przez: Gregorhspeed

Pieczarki faszerowane

Smaczna przekąska zarówno na ciepło...

Faszerowane pieczarki

Dodane przez: zandero99

Faszerowane pieczarki

Mała, ciepła przekąska, idealna...

Faszerowane pieczarki

Dodane przez: kml

Faszerowane pieczarki

Prosta i szybka w przygotowaniu...

Faszerowane pieczarki

Dodane przez: rzelkazag

Faszerowane pieczarki z cukinią

Po raz pierwszy spotkałam się w...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE