Pieczarki faszerowane

0 (0 ocen)

  • 30 min

Smaczna przekąska:)

  • 30 min

Składniki:

  • -1/2 kg pieczarek
    - 2 duże cebule
    - sól, pieprz, pieprz cayenne lub inna ostra przyprawa (harissa, papryka ostra)
    - 2 jajka
    - bułka tarta
    - oliwa do smażenia

Pieczarki faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pieczarki faszerowane 1. 1. Pieczarki myjemy i osuszamy. Wycinamy ogonki wraz z niewielką częścią wnętrza kapeluszy. Kapelusze odkładamy, resztę pieczarek siekamy drobno wraz z cebulą i podsmażamy na oliwie dodając przyprawy (farsz musi być pikantny)
    2. Przyrządzony farsz wkładamy do kapeluszy, obtaczamy w jajku i bułce i smażymy około 10 minut po każdej stronie (najpierw pieczarki układamy na patelni farszem do dołu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy