Pieczarki faszerowane

  • wyświetlono: 1002 |
  • dodany do książki kucharskiej: 7 |
  • polecenia: 1

Pyszne małe co nieco :)

profilowe 2

Składniki

8 dużych zamkniętych pieczarek
1 mała cebula
2 plasterki szynki
1 plasterek sera żółtego
1 jajko
1 łyżka oleju
sól, pieprz
zielona pietruszka

Sposób przygotowania przepisu:

Pieczarki faszerowane

  • 1. Pieczarki czyścimy, odrywamy trzonki. Kapelusze lekko solimy i podgrzewamy w mikrofalówce 3 minut na mocy 750 W. Studzimy i osuszamy ręcznikiem kuchennym.
  • 2. Trzonki i cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na oleju, lekko solimy i pieprzmy. Dodajemy drobno pokrojoną szynkę i 1 łyżkę posiekanej zielonej pietruszki. W miseczce roztrzepujemy jajko i dodajemy do niego gorący farsz. Mieszamy. Próbujemy i ewentualnie doprawiamy.
  • 3. Kapelusze pieczarek napełniamy farszem, układamy w naczyniu do zapiekania lub na blasze i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy 15 minut. Z sera wykrawamy 8 kwadratów, układamy na farszu i zapiekamy jeszcze 3 minuty. Posypujemy zieloną pietruszką. Podajemy na ciepło lub na zimno.

Porady

Zamiast myć pieczarki, obieram je ze skórki. Dzięki temu nie nasiąkają wodą.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

pieczarkitania_kuchniaw_kilka_chwilprzekąskasylwestermałe co niecofarsz do pieczarek

Komentarze

Podobne przepisy

Pieczarki faszerowane

Dodane przez: klaudia0318

Pieczarki faszerowane

Pyszna przekąska :)

Faszerowane pieczarki

Dodane przez: RedakcjaPP

Faszerowane pieczarki

Do mięs podaję nie tylko surówki....

Pieczarki z serkiem topionym

Dodane przez: Titka1987

Pieczarki faszerowane serkiem topionym

Ciekawy smak pieczarek połączonych...

Pieczarki faszerowane

Dodane przez: Beata12

Pieczarki faszerowane

Pyszna przekąska na imprezę jako...

Po usmażeniu

Dodane przez: Toudi4

Pieczarki faszerowane

Pyszne i szybkie w wykonaniu

Pieczarki faszerowane kabanosami

Dodane przez: 2milutka

Faszerowane pieczarki z kabanosami

Bardzo smaczna i efektowna przekąska...