Pieczarki faszerowane serem, szynką i czosnkiem

5 (4 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszne i soczyste pieczarki z rewelacyjnym nadzieniem. Proste i szybkie do przygotowania. Podane w takiej formie mogą być rewelacyjną przystawką na różnych imprezach. Idealne na każda okazję. U mnie w domu zawsze znikają błyskawicznie.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Farsz:
    6-8 dużych pieczarek,
    1-2 ząbki czosnku,
    trochę sera żółtego ( ja używam podpuszczkowego),
    2-3 plasterki szynki lub boczku,
    oraz :
    olej lub oliwa do smażenia,
    bułka tarta,
    1 jajko,
Wystaw ocenę:

5 (4 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski

Pieczarki faszerowane serem, szynką i czosnkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki oczyścić, umyć i osuszyć. Wyciąć nóżki, kilka można pokroić w drobną kostkę i dodać do farszu, kapelusze odłożyć.
    Czosnek drobno posiekać. Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Szynkę pokroić w drobną kostkę. Szynkę, ser i czosnek razem wymieszać i napełnić przygotowane wcześniej pieczarkowe kapelusze.
    Następnie panierować w rozmąconym jajku i tartej bułce. Smażyć z obu stron na rumiano, zaczynając od strony z farszem. Smacznego!

Porady

Tak przygotowane pieczarki aby były lżejsze i bez panierki można również upiec w piekarniku. Ja piekę zazwyczaj w temperaturze 170 stopnie przez 20-25 min.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować