Pieczarki faszerowane

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min

Takie pieczarki to doskonała przystawka, podajemy je z ketchupem.Polecam ;)

  • 20 min

Składniki:

  • 16 dużych pieczarek
    2 duże cebule
    1 łyżeczka vegety
    1 jajko
    3 łyżki bułki tartej
    ok 200g startego sera żółtego
    olej do smażenia

Pieczarki faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. wycinamy z pieczarek nóżki a kapelusze oczyszczamy, ewentualnie
    obieramy. Kapelusze blanszujemy a ogonki z pieczarek drobno szatkujemy.
  • pieczarki faszerowane 2. Cebulę pokrojoną w kosteczkę smażymy na oleju, dodajemy do niej
    drobno pokrojone nóżki pieczarek, 1 łyżeczkę vegety, zalewamy odrobiną wody i smażymy do jej odparowania. Przestudzony farsz mieszamy z bułką tartą i surowym jajkiem.
  • pieczarki faszerowane 3. Przygotowanym farszem wypełniamy kapelusze, posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy w piekarniku aż ser się roztopi i ładnie zarumieni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_08-2012

Komentarze

Podobne przepisy